Visita pel barri de Cirera amb Tècnics del Ajuntament de Mataró

El passat dimecres dia 30 de maig, l’Associació Veïnal de Cirera amb diferents tècnics d’Espais Públics, Mobilitat i Equipament Municipals,  vam organitzar una visita pel nostre barri per que veiessin en les condicions que està. N’hi ha moltes coses que millorar i algunes de elles amb urgència i així li vàrem traslladar al tècnics. Son algunes de les queixes que ens fan arribar el veïns i les veïnes i que nosaltres recolzem i traslladem a l’Ajuntament. L’Associació Veïnal de Cirera es una eina útil per millora en nostre barri.

   

(construcció de la guarderia de Cirera als anys 60)

Aquí us deixem un recull de les coses que des de l’Associació portem temps reclamant per la seva millora:

 • Dipòsit d’aigua al antic “paso de servidumbre” del Carrer Eusebio.

No es fàcil accedir, però esta un estat lamentable i ocasiona molts problemes al veïns i veïnes adjacents, com mosquits, paneroles (cucarachas)... a mes del perill d’ ensorrament del propi dipòsit.

      

 • Accés a la Escola Marta Mata i la nova zona verda.

Des de l’Associació Veïnal es reclama, des de la construcció de la Escola, uns millors accessos. Moltes persones optem, per arribar caminant a l’Escola, pel pas que hi per la Carretera de Cirera a la alçada de la L’associació. Aquest camí actualment es perillós i s’hauria d’adequar per passar.

      

Per altre banda, creiem que la rampa feta per la part de dalt tampoc esta en les millors condicions, ja que sempre està plena de sorra i quan plou rellisca.

També vàrem comentar la possibilitat de il·luminar la zona del Parc que han fet nou i de posar una font.

 • Passos de Vianants i voreres.

Moltes voreres i pas de vianants estan en mal estat. De fet hi ha passos de vianants que per una banda estan preparats per el pas de persones amb mobilitat reduïda i es troben que al creuar hi ha un esglaó a l’altre vorera, altres amb poca visibilitat i mal ubicats.

Pel que fa a les voreres, hi ha prevista una actuació de millora per finals d’any. Insistint en el mal estat sobretot degut a les arrels dels arbres.

   

 • Plaça Antonio Machado.

Des de l’AFA de l’escola Antonio Machado hi ha una proposta de millora e la Plaça, que l’Associació recolza al 100%. Ara mateix hi ha zones desaprofitades i altres una perilloses i amb la proposta presenta millorarà molt l’ús d’aquest espai.

 • Passatge Miró.

A la calçada està indicat el límit de velocitat, però amb el canvi quinzenal d’estacionament queda tapat i no es veu.

Els veïns han detectat vehicles abandonats i estacionats d’una manera que dificulten el pas.

   

 • Carrer Casetes.

Pujant per aquest carrer el pas es molt estret  i les voreres no permeten un pas mes ampli.

 • Antiga Guarderia.

Portem mes de 25 anys reclamant aquest projecte. Ara mateix hi ha problemes greus de brutícia, colònia de gats i perill d’ensorrament. Reclamem una intervenció Urgent.

   

 • Zones verdes.

Reivindiquen el manteniment de les zones verdes en general, però específicament aquelles que estan en pitjor estat com:

 1. La Zona de C/Caceres amb Carretera de Cirera. Les males herbes tenen una alçada que impossibilita poder seure als bancs. Les voreres que l’envolten tenen un estat lamentable. S’ha de actuar el mes aviat possible.
 2. El Parc Rafael Alberti. El arbres, herbes i mobiliari urbà necessitem manteniment.
 3. Zona Joan Peiró. El arbres, herbes i mobiliari urbà necessitem manteniment.
 4. CAP Cirera-Molins. La zona que envolta al CAP, arbres, herbes i mobiliari urbà necessiten manteniment.

      

 

Seguirem treballant per millorar el nostre entorn. L’Associació Veïnal de Cirera esta al servei de totes les persones del barri. Estem oberts a qualsevol proposta que ens feu arribar.

   
© Associació Veïnal de Cirera - 2023